Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen20g6.6kcal0.7g1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.9g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g12g42kcal0.2g10.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.8kcal0.1g0.5g0.1g0.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g12g37kcal2g6.5g0.3g1.6g
Vehnäjauho, sunnuntai16g55kcal1.9g11.1g0.3g0.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g24g75kcal4.1g13g0.7g3.1g
Voi, normaalisuolainen (Valio)6g43kcal0g0g4.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g20g12kcal2g0.9g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8g2.7kcal0.3g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu5.5g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl4g23kcal0.8g0.2g2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g617kcal25.4g89.4g17.6g12g
Valittu annoskoko130g309kcal12.7g44.7g8.8g6g
Annoskoko puolitettuna65g154kcal6.4g22.4g4.4g3g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.4g6.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183