Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen27g193kcal0.3g0.3g21.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai27g94kcal3.2g19g0.6g0.8g
Luumu kivetön, kuivattu 27g55kcal1.1g10.1g0.2g2.3g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g22g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Sokeri 27g109kcal0g26.8g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g966kcal14.8g113.2g49g6.2g
Valittu annoskoko130g483kcal7.4g56.6g24.5g3.1g
Annoskoko puolitettuna65g242kcal3.7g28.3g12.3g1.6g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.5g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278