Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa14g2.4kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma4.7g15kcal0g3.5g0g0g
Auringonkukansiemen 4.7g28kcal1.1g0.6g2.3g0.3g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)71g247kcal9.9g46.5g2.1g3.5g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g622kcal22.2g102g13.2g7.8g
Valittu annoskoko130g311kcal11.1g51g6.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna65g156kcal5.6g25.5g3.3g2g
Arvot/100g100g239kcal8.5g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242361