Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 21g63kcal3.7g10.1g0.2g2.2g
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 10g16kcal2g0g0.9g0g
Sianliha keskiarvo 10g23kcal1.9g0g1.7g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g206kcal15.4g20.6g5.6g4.6g
Valittu annoskoko131g103kcal7.7g10.3g2.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna65g52kcal3.9g5.2g1.4g1.2g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019