Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 42g20kcal0.8g3g0.4g0.5g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g56g186kcal6.7g37.1g1.3g4.6g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g460kcal15g80.2g9g10.2g
Valittu annoskoko131g230kcal7.5g40.1g4.5g5.1g
Annoskoko puolitettuna65g115kcal3.8g20.1g2.3g2.6g
Arvot/100g100g176kcal5.7g30.7g3.4g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021