Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot8.2g24kcal1.1g0.1g2.1g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g7.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa47g66kcal13g0g1.2g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 12g46kcal0.2g0.3g4.9g0g
Crowmoor siideri39g16kcal0g1.5g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.2g8.4kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g332kcal29.2g6g18.2g0.6g
Valittu annoskoko131g166kcal14.6g3g9.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna65g83kcal7.3g1.5g4.6g0.2g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.3g7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542