Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 106g428kcal0g105.4g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl149g507kcal20.9g95.4g4.6g8.2g
Vehnänalkio, 0,25 dl31g99kcal9g10.2g2.5g4.3g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl62g559kcal0g0g62.1g0g
Rahka, valio186g121kcal18.6g7.8g0.6g0g
Mustikka metsä- 224g98kcal1.1g14.3g1.3g7.4g
Kananmuna kuoreton 273g390kcal34.1g0.8g28g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 248g85kcal7.6g12.4g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g15g60kcal0g14.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2600g4716kcal183.2g526.8g198.6g39.8g
Valittu annoskoko1300g2358kcal91.6g263.4g99.3g19.9g
Annoskoko puolitettuna650g1179kcal45.8g131.7g49.7g10g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558