Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 137g196kcal17.1g0.4g14.1g0g
Sokeri 212g860kcal0g211.7g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 291g53kcal1.6g7.3g1.2g2g
Rypsiöljy 150g1323kcal0g0g149.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 324g1112kcal33g226.9g3.9g11.3g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.1g0g0g
Ruokasooda 8.3g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl108g692kcal15.1g3.7g68.1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Rusina 50g146kcal1.4g30g0.2g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2600g8881kcal137.6g987.4g474.6g36.2g
Valittu annoskoko1300g4441kcal68.8g493.7g237.3g18.1g
Annoskoko puolitettuna650g2220kcal34.4g246.9g118.7g9.1g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980