Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen201g66kcal6.6g9.8g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.8g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g121g422kcal2g107.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g9g28kcal1g5.4g0.6g2.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g121g374kcal20.5g65.1g3.5g15.7g
Vehnäjauho, sunnuntai157g548kcal18.8g111.2g3.3g4.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g241g747kcal41g130.1g7g31.3g
Voi, normaalisuolainen (Valio)60g434kcal0.5g0.5g48.2g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g201g121kcal20.1g8.6g0.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen80g27kcal2.7g3.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu55g69kcal6g0.2g4.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4g16kcal0g4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.4g0.5kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl40g232kcal8.5g2.1g20.3g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2600g6167kcal255.4g896.2g176.8g117.8g
Valittu annoskoko1300g3083kcal127.7g448.1g88.4g58.9g
Annoskoko puolitettuna650g1542kcal63.9g224.1g44.2g29.5g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183