Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 260g894kcal26.5g182.3g3.1g9.1g
Sokeri 170g691kcal0g170.1g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 267g1868kcal1.7g0g210.5g0g
Mustikka401g133kcal2g25.6g1.6g13.2g
Kananmuna kuoreton 73g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2608g7448kcal79.4g772g445.4g44.6g
Valittu annoskoko1304g3724kcal39.7g386g222.7g22.3g
Annoskoko puolitettuna652g1862kcal19.9g193g111.4g11.2g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796