Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 209g631kcal37.4g101.2g2.1g22.3g
Vesi, vesijohtovesi 835g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Naudanliha keskiarvo 104g159kcal20.1g0g8.8g0g
Sianliha keskiarvo 104g228kcal19.1g0g17g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2610g2064kcal154.6g207.2g56g46.4g
Valittu annoskoko1305g1032kcal77.3g103.6g28g23.2g
Annoskoko puolitettuna653g516kcal38.7g51.8g14g11.6g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019