Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu120g151kcal13.1g0.4g10.8g0g
Sokeri 254g1031kcal0g253.8g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos314g1067kcal7.8g254.2g1.6g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 149g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g149g1076kcal1.5g1.5g119.5g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 199g171kcal6.2g8.8g12g0g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.8g0.2g5.6g0g
Sokeri 42g170kcal0g41.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g3.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2616g7647kcal72g1159g299.2g0g
Valittu annoskoko1308g3824kcal36g579.5g149.6g0g
Annoskoko puolitettuna654g1912kcal18g289.8g74.8g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813