Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g642g385kcal9.6g83.4g0.6g5.8g
Voi 96g699kcal1.1g0.4g78.3g0g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen257g85kcal8.5g12.6g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 96g318kcal1.9g2.9g33.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 125g430kcal12.8g87.6g1.5g4.4g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 26g28kcal2g4.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2619g3922kcal73.4g388.4g228.8g23.6g
Valittu annoskoko1310g1961kcal36.7g194.2g114.4g11.8g
Annoskoko puolitettuna655g980kcal18.4g97.1g57.2g5.9g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258