Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 11g14kcal1.2g0g1g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g3.1g10kcal0.6g1.3g0.3g0.6g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl16g60kcal1.9g12g0.3g0.6g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Neljänviljanhiutale 3.8g12kcal0.4g2.2g0.1g0.4g
Fariinisokeri4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 13g5.7kcal0.4g0.6g0.2g0g
Raparperi 63g21kcal0.4g3.4g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana262g472kcal9.8g70.4g15.2g5g
Valittu annoskoko131g236kcal4.9g35.2g7.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna66g118kcal2.5g17.6g3.8g1.3g
Arvot/100g100g180kcal3.7g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733