Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g45g15kcal0.1g3.2g0.1g0.8g
Voi (perinteinen meijerivoi)13g91kcal0g0g10.1g0g
Sokeri17g68kcal0g16.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g19g69kcal2.5g13.4g0.4g0.7g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl17g57kcal0.3g0.5g5.8g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g21g14kcal2.3g0.9g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana262g627kcal10.4g69.6g33g3g
Valittu annoskoko131g314kcal5.2g34.8g16.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna66g157kcal2.6g17.4g8.3g0.8g
Arvot/100g100g239kcal4g26.5g12.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574