Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g10g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas10g29kcal2g0g2.3g0g
Porkkana 22g7.2kcal0.1g1.2g0g0.6g
Linssi, vihreä, go green13g42kcal3.6g7.1g0.1g3.8g
Lanttu 24g6.9kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana263g175kcal12g19.4g5g9.6g
Valittu annoskoko131g88kcal6g9.7g2.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna66g44kcal3g4.9g1.3g2.4g
Arvot/100g100g67kcal4.6g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009