Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 61g20kcal0.4g3.4g0.1g1.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 44g33kcal0.8g6.8g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.1g3.5kcal0.1g0.2g0.3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.4kcal0.3g0.5g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 3.1g5.4kcal0.2g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana262g141kcal4g23.4g2g4.8g
Valittu annoskoko131g70kcal2g11.7g1g2.4g
Annoskoko puolitettuna66g35kcal1g5.9g0.5g1.2g
Arvot/100g100g54kcal1.5g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242