Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)19g31kcal0.6g0.8g2.8g0g
Valkoviini kuiva 9g6.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g56g20kcal0.5g4.2g0.2g2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton42g44kcal9.7g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana263g239kcal21.8g10.6g10.6g4g
Valittu annoskoko131g120kcal10.9g5.3g5.3g2g
Annoskoko puolitettuna66g60kcal5.5g2.7g2.7g1g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012