Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Kesäkurpitsa zucchini 24g4.3kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Sipuli 15g4.4kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 5.5g15kcal0.1g0.2g1.5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 11g14kcal0.9g1.9g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g96kcal2.8g9.6g4.4g2.8g
Valittu annoskoko132g48kcal1.4g4.8g2.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna66g24kcal0.7g2.4g1.1g0.7g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906