Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g446g152kcal0.9g31.7g1.3g8g
Voi (perinteinen meijerivoi)127g911kcal0.1g0.1g101.3g0g
Sokeri167g676kcal0g166.4g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g192g690kcal24.9g134.1g4g7.1g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl167g566kcal3.3g5g58.3g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g208g135kcal22.9g8.7g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2620g6276kcal104.6g695.2g331g30.2g
Valittu annoskoko1310g3138kcal52.3g347.6g165.5g15.1g
Annoskoko puolitettuna655g1569kcal26.2g173.8g82.8g7.6g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574