Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2701g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g878g246kcal5.3g52.2g1.8g21.9g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g2701g8373kcal67.5g2025.7g13.5g202.6g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g2701g9183kcal67.5g2241.7g13.5g54g
Kuivahiiva, annos 11g74g267kcal33.4g29.7g4.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl169g1519kcal0g0g168.8g0g
Suola, annos 3g68g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl270g918kcal37.8g151.2g18.1g29.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti439g2195kcal109.3g146.2g126.4g124.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g45402kcal641.6g9293.4g693.2g865.6g
Valittu annoskoko10000g22701kcal320.8g4646.7g346.6g432.8g
Annoskoko puolitettuna5000g11351kcal160.4g2323.4g173.3g216.4g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049