Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 542g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 36g109kcal0g26.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.8g6.5kcal0.8g0.7g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 398g1209kcal34.8g220.2g7.6g55.3g
Vehnäjauho puolikarkea 235g806kcal23.9g164.4g2.8g8.2g
Auringonkukansiemen 90g537kcal20.8g11.4g44.7g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2628g5333kcal160.6g847g110.4g137.8g
Valittu annoskoko1314g2666kcal80.3g423.5g55.2g68.9g
Annoskoko puolitettuna657g1333kcal40.2g211.8g27.6g34.5g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525