Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow180g988kcal1.6g1.6g107.8g0g
Kananmuna kuoreton 99g141kcal12.3g0.3g10.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 175g601kcal17.8g122.6g2.1g6.1g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 359g128kcal0.6g25.5g0.3g7.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.2g29kcal0g7.1g0g0g
Omenasose makeuttamaton 81g61kcal0.2g13.7g0.1g1.2g
Margariini, 60%, Rainbow90g494kcal0.8g0.8g53.9g0g
Sokeri 153g620kcal0g152.5g0g0g
Ruishiutale 162g478kcal14.1g84.1g4g22.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2628g7109kcal95.8g823.2g356.6g74g
Valittu annoskoko1314g3555kcal47.9g411.6g178.3g37g
Annoskoko puolitettuna657g1777kcal24g205.8g89.2g18.5g
Arvot/100g100g271kcal3.6g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324