Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g125g170kcal6.5g31.7g1.6g2.9g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 208g268kcal43.2g0g10.4g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka42g4.6kcal0.5g0.5g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g54g15kcal0.3g3.2g0.1g1.4g
Parsakaali, keitetty, suolaa 63g22kcal2.9g1.2g0.2g1.5g
Vesi625g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 42g133kcal10.2g19g0.8g3.7g
Kananmuna kuoreton 46g65kcal5.7g0.1g4.7g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk58g23kcal1g4.4g0.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2630g1621kcal141.6g124.2g58.6g27g
Valittu annoskoko1315g810kcal70.8g62.1g29.3g13.5g
Annoskoko puolitettuna658g405kcal35.4g31.1g14.7g6.8g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390