Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g13g73kcal0.1g0.1g8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Tomaattimurska 1001g294kcal5.6g53.1g2g19g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g134g80kcal1.2g6.9g5.3g0.4g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 5.3g3.7kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi134g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2632g1061kcal19.2g152.4g31.2g41.6g
Valittu annoskoko1316g530kcal9.6g76.2g15.6g20.8g
Annoskoko puolitettuna658g265kcal4.8g38.1g7.8g10.4g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928