Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)668g2337kcal80.1g460.8g12.7g33.4g
Vesi, vesijohtovesi 422g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g105g348kcal16.9g5.8g28.5g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 28g56kcal0.4g0.5g5.6g1.2g
Kuivahiiva, annos 11g7.7g28kcal3.5g3.1g0.5g0g
Siirappi 11g32kcal0g7.8g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)35g253kcal0g0g28.1g0g
Auringonkukansiemen 35g209kcal8.1g4.4g17.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2631g6525kcal218g964.8g185.6g73.4g
Valittu annoskoko1316g3263kcal109g482.4g92.8g36.7g
Annoskoko puolitettuna658g1631kcal54.5g241.2g46.4g18.4g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054