Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 307g2226kcal3.7g1.2g249.4g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 28g115kcal0.8g27.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 238g299kcal26.2g0.6g21.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g323g1938kcal77.5g21.3g174.4g0g
Leivinjauhe 8.1g14kcal0.4g3.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 206g680kcal4.1g6.2g72.1g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl36g233kcal5.1g1.2g22.9g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g170g265kcal0.7g64.4g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2632g11536kcal237g250.8g1081.6g2.8g
Valittu annoskoko1316g5768kcal118.5g125.4g540.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna658g2884kcal59.3g62.7g270.4g0.7g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223