Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75176g1196kcal1.8g1.8g132g0g
Sokeri 255g1036kcal0g254.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 299g1026kcal30.5g209.4g3.6g10.5g
Leivinjauhe 8.8g16kcal0.5g3.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g150g81kcal13.5g6.3g0.3g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g176g211kcal5.3g7.2g17.6g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 229g88kcal0.4g18.7g0.2g3.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8.8g32kcal0.3g7g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2632g7484kcal104.6g1045g308g27.8g
Valittu annoskoko1316g3742kcal52.3g522.5g154g13.9g
Annoskoko puolitettuna658g1871kcal26.2g261.3g77g7g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072