Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)1823g1002kcal98.4g49.2g45.6g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g3038g8445kcal30.4g774.6g291.6g6.1g
Tomusokeri 1dl=60g182g729kcal0g182.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g97g389kcal0g96.2g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml608g128kcal49.2g0g1.8g0.6g
Kauradigestive (Semper), annos 8g2430g11422kcal97.2g1652.5g486g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 608g3224kcal1.8g3g364.5g0g
Vadelma 1215g499kcal12.2g49.8g9.7g45g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g51676kcal578.4g5615.2g2398.4g103.4g
Valittu annoskoko10000g25838kcal289.2g2807.6g1199.2g51.7g
Annoskoko puolitettuna5000g12919kcal144.6g1403.8g599.6g25.9g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104