Astan kurkkukeitto (Fineli)

1 rkl oliiviöljyä
3 suurta sipulia
2 kurkkua kuorittuna
n. 1 l kasvislientä
4-5 tomaattia
3 kpl suolakurkkuja (valkosipuli suolakurkut esim Myrttinen)
n. 2 dl kermaa tai jotain sen kaltaista
tilliä, maustepippuria, laakerinlehti, basilikaa,

1) sipulit ja kurkut kuutioidaan ja pehmennetään vesi-öljy seoksessa
2) kun sipulit ja kurkut on pehmeitä, lisätään kasvisliemi (-edellä käytetty vesi)
3) tomaatit kaltataan, eli laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi seisomaan (ei siis keitetä) ja sitten kylmään-- tämän jälkeen tomaatit voi kuoria.

Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää keittoon.

4) lisää kuutioidut suolakurkut, mausteet ja kermaa lopuksi.

Keitetään yhteensä noin tunti.

Itse laitan aika paljon mausteita varsinkin tilliä.

Kannattaa maistella , koska suolakurkut on toki suolaisia.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 439 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 267g61kcal1.5g9.2g0.8g3.7g
Kasvisliemikuutio 6g18kcal0.6g0.8g1.4g0.1g
Kurkku 381g42kcal2.1g5.3g0.4g2.7g
Oliiviöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Etikkakurkku 156g31kcal1.1g5.1g0.2g1.7g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 99g275kcal2g3g27.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 399g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2634g1011kcal14.6g46.8g79g16.4g
Valittu annoskoko1317g506kcal7.3g23.4g39.5g8.2g
Annoskoko puolitettuna659g253kcal3.7g11.7g19.8g4.1g
Arvot/100g100g38kcal0.6g1.8g3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=45993