Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)0.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Currytahna punainen (Pirkka)0.7g1.8kcal0g0.1g0.2g0g
Pirkka luomu tomaattimurska70g21kcal1g4.6g0.4g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 42g56kcal3.6g7.4g0.8g2.1g
Hunaja 2.8g9kcal0g2.3g0g0g
Viinietikka 4.2g0.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g221kcal9.6g30.2g6.8g4.4g
Valittu annoskoko132g110kcal4.8g15.1g3.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna66g55kcal2.4g7.6g1.7g1.1g
Arvot/100g100g84kcal3.6g11.4g2.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=85570