Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 4.2g16kcal0.6g2.4g0.3g0.4g
Vehnälese 4.2g10kcal0.6g0.6g0.2g1.6g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Hermesetas-jauhe1.2g3.6kcal0g0.7g0g0.5g
Kananmuna kuoreton 5.7g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.4kcal0.3g0.5g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1g3kcal0g0.6g0g0.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton2.1g6.7kcal0.5g0.2g0.4g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5.2g17kcal0g4.2g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen68g22kcal2.2g3.3g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g21g33kcal0.9g3.3g1.8g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 7.3g3.1kcal0.7g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.4g4.7kcal1.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana265g270kcal15.4g33.6g6.6g6g
Valittu annoskoko133g135kcal7.7g16.8g3.3g3g
Annoskoko puolitettuna66g68kcal3.9g8.4g1.7g1.5g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.7g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258