Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 13g91kcal0.1g0g10.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai26g91kcal3.1g18.4g0.5g0.8g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.5g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 10g3kcal0.3g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.7g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Raparperi 30g10kcal0.2g1.6g0g0.4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 10g13kcal0.3g0.3g1.2g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g13g7.5kcal1.2g0.5g0g0g
Sokeri 8.5g34kcal0g8.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana265g638kcal12.4g87.6g25.4g2.4g
Valittu annoskoko133g319kcal6.2g43.8g12.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna66g159kcal3.1g21.9g6.4g0.6g
Arvot/100g100g241kcal4.7g33.1g9.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574