Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g19g3.8kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Lehtiselleri 11g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g1.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Hauki 11g9kcal2g0g0.1g0g
Katkarapu 11g7.5kcal1.6g0g0.1g0g
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)1.6g3.5kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl5.5g19kcal0.1g0.2g1.9g0g
Pekoni rasvainen 1.6g6.2kcal0.2g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana265g112kcal8.6g4g5.8g1.6g
Valittu annoskoko133g56kcal4.3g2g2.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna66g28kcal2.2g1g1.5g0.4g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000