Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali47g10kcal0.6g1.6g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.8kcal0.1g0.8g0g0.3g
Sipuli (käsittelemätön)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g38g64kcal7.5g0g3.8g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen1.9g7.5kcal0.1g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g178kcal17g6.2g9.4g3g
Valittu annoskoko133g89kcal8.5g3.1g4.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna66g44kcal4.3g1.6g2.4g0.8g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241