Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki19g11kcal1.6g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g38g32kcal0.4g6.9g0.2g0.7g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 13g95kcal0.1g0g10.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g661kcal14.4g90.8g25.8g3.6g
Valittu annoskoko133g330kcal7.2g45.4g12.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna66g165kcal3.6g22.7g6.5g0.9g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.2g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596