Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g14g27kcal0.3g0.6g2.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)1.7g5.1kcal0.2g0.2g0.4g0g
Tomaattipyree, Pirkka7.5g6.2kcal0.3g1.4g0.1g0.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 4.7g2kcal0.2g0.2g0g0g
Valkoviini makea 11g11kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 38g83kcal6.6g0g6.4g0g
Persilja 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 13g4.3kcal0.1g0.7g0g0.3g
Lehtiselleri 2.8g0.4kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Oliiviöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Voi 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana265g346kcal15.6g8.4g26.4g1g
Valittu annoskoko133g173kcal7.8g4.2g13.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna66g87kcal3.9g2.1g6.6g0.3g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g9.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165