Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g150g502kcal19.5g102g2.2g9.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)375g113kcal3.7g15g1.5g0.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha187g311kcal35.6g0g18.7g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Rypsiöljy 30g269kcal0g0g30.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1g
Juusto, keskiarvo 60g210kcal15g0.1g16.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen225g74kcal7.4g11g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g3183kcal169.6g301.8g139.8g23.8g
Valittu annoskoko1320g1592kcal84.8g150.9g69.9g11.9g
Annoskoko puolitettuna660g796kcal42.4g75.5g35g6g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146070