Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 996g754kcal18.6g153.5g2g10g
Kananmuna kuoreton 110g156kcal13.7g0.3g11.2g0g
Korppujauho 60g219kcal6.3g44.7g0.6g3.2g
Rypsiöljy 40g352kcal0g0g39.8g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 80g537kcal21.4g5.5g46.2g9.8g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g30g18kcal3g5.2g1.2g21.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g4072kcal126g418.4g202g89.6g
Valittu annoskoko1320g2036kcal63g209.2g101g44.8g
Annoskoko puolitettuna660g1018kcal31.5g104.6g50.5g22.4g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417