Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 554g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g12g44kcal5.5g4.9g0.7g0g
Neljänviljanhiutale 33g110kcal3.4g19.3g1.2g3.8g
Vehnäjauho puolikarkea 648g2225kcal66.1g453.9g7.8g22.7g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 61g185kcal5.3g33.8g1.2g8.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g5127kcal160.6g1023.8g21.8g70g
Valittu annoskoko1320g2564kcal80.3g511.9g10.9g35g
Annoskoko puolitettuna660g1282kcal40.2g256g5.5g17.5g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256