Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)419g528kcal46.1g1.3g37.7g0g
Sokeri 178g723kcal0g177.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 204g701kcal20.8g143g2.5g7.1g
Leivinjauhe 11g18kcal0.5g4g0g0.1g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl140g475kcal2.8g4.2g48.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 279g225kcal1.2g48g0.5g4.5g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.3kcal0.1g0.6g0g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.4g34kcal0g8.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2646g5534kcal143g802.6g179.2g23.4g
Valittu annoskoko1323g2767kcal71.5g401.3g89.6g11.7g
Annoskoko puolitettuna662g1384kcal35.8g200.7g44.8g5.9g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148