Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g11g29kcal1.1g1.1g2.2g0.2g
Porkkana 501g164kcal3.1g27.8g1g12.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)501g150kcal5g20g2g1g
Rypsiöljy 14g120kcal0g0g13.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 160g510kcal39.1g73.2g3g14.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2652g2020kcal100.2g257.6g44g61.4g
Valittu annoskoko1326g1010kcal50.1g128.8g22g30.7g
Annoskoko puolitettuna663g505kcal25.1g64.4g11g15.4g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970