Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g15g9kcal2g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Kurpitsa 500g79kcal3.8g10g0.5g10g
Vehnäjauho puolikarkea 450g1544kcal45.9g315g5.4g15.7g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2655g3643kcal110.2g665.4g44.6g51.4g
Valittu annoskoko1327g1821kcal55.1g332.7g22.3g25.7g
Annoskoko puolitettuna664g911kcal27.6g166.4g11.2g12.9g
Arvot/100g100g137kcal4.2g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206