Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 125g907kcal1.5g0.5g101.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai260g910kcal31.2g184.6g5.5g7.8g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Ruokasooda 5g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 100g30kcal2.9g3.6g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Raparperi 300g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 100g132kcal2.6g3.2g12g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g125g75kcal12.5g5.4g0.4g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2655g6388kcal126.8g881.4g256.6g24g
Valittu annoskoko1328g3194kcal63.4g440.7g128.3g12g
Annoskoko puolitettuna664g1597kcal31.7g220.4g64.2g6g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574