Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)198g53kcal2.6g9.5g0.4g3.4g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green225g730kcal53.9g110.1g2.2g27g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka24g2.6kcal0.3g0.3g0g0.2g
Vesi749g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 62g552kcal0g0g62.4g0g
Viinietikka balsami15g5.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2656g2726kcal115g247.6g130.2g63.8g
Valittu annoskoko1328g1363kcal57.5g123.8g65.1g31.9g
Annoskoko puolitettuna664g682kcal28.8g61.9g32.6g16g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212