Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g220g314kcal27.4g0.7g22.6g0g
Sokeri128g519kcal0g127.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g336kcal10g68.4g1.2g3.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 35g117kcal0g28.5g0g0.5g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g349g524kcal1.7g125.7g1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g175g279kcal12.6g27.9g12.2g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 200g512kcal2.6g6g53.9g0g
Kiivi kuorittu 55g26kcal0g3.9g0.3g1.5g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 60g44kcal0.4g9.3g0.2g0.7g
Tomusokeri 1dl=60g5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2656g5398kcal110g809.8g182.8g12.2g
Valittu annoskoko1328g2699kcal55g404.9g91.4g6.1g
Annoskoko puolitettuna664g1349kcal27.5g202.5g45.7g3.1g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759