Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 698g2393kcal71.1g488.3g8.4g24.4g
Vesi537g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g6.7g24kcal3g2.7g0.4g0g
Kauralese 81g290kcal14.5g36.7g6.2g14.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2656g5414kcal177.2g1055.4g30g77g
Valittu annoskoko1328g2707kcal88.6g527.7g15g38.5g
Annoskoko puolitettuna664g1354kcal44.3g263.9g7.5g19.3g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248