Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)198g54kcal2.6g9.5g0.4g3.4g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green225g731kcal54g110.3g2.3g27g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka24g2.6kcal0.3g0.3g0g0.2g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 63g553kcal0g0g62.5g0g
Viinietikka balsami15g5.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2659g2729kcal115.2g248g130.6g63.8g
Valittu annoskoko1330g1365kcal57.6g124g65.3g31.9g
Annoskoko puolitettuna665g682kcal28.8g62g32.7g16g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212