Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 13g88kcal0.1g0g9.9g0g
Hunaja 23g77kcal0.1g18.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g74kcal2.2g15.2g0.3g0.8g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Hasselpähkinä 5.4g35kcal0.8g0.2g3.3g0.9g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 50g18kcal0.1g3.6g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g642kcal11.4g77.2g30.8g5.4g
Valittu annoskoko133g321kcal5.7g38.6g15.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna67g160kcal2.9g19.3g7.7g1.4g
Arvot/100g100g241kcal4.3g29g11.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623