Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 12g34kcal1.8g0g3g0g
Sinappi 3g3.9kcal0.1g0.4g0.2g0.1g
Rypsiöljy 106g941kcal0g0g106.4g0g
Viinietikka 8.9g1.8kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g1967kcal4g1.8g219.2g0.8g
Valittu annoskoko133g984kcal2g0.9g109.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna67g492kcal1g0.5g54.8g0.2g
Arvot/100g100g739kcal1.5g0.7g82.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868